En 15-årig Jan-Ove Waldner spelar SOC, 1980. Foto: Bildbyrån

Waldners karriär i bilder

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag avslutar Jan-Ove Waldner sin karriär, 50 år gammal. Njut av bilder, arkivmaterial och hyllningar till en av Sveriges största idrottare genom tiderna.

Under måndagen meddelade Spårvägen att torsdagens Elitseriematch mot Rekord blir Waldners sista. På SVT Sports Facebooksida har hyllningarna strömmat in, här ett urval:

”OS -92 när han tog guldet. Är många oförglömliga stunder J-O var i farten man minns. Tack för alla matcher du vann och spelade. Det är ett minne för livet.”

”Förutom OS 92 och lagguldet mot Kina, VM 97 mot Samsonov och serveesset, plus 100 grejer till. En av våra största idrottsmän genom tiderna.”

”Jag kommer heller aldrig glömma när han otippat spelade OS 2004 och trots skada, överraskande blev 4a och runt 40 år gammal i en sådan snabb och reflexstark sport som bordtennis är. Det bevisar att man kan hålla på tills man är 50, precis som Waldner.”

”En levande legend! Det finns så många oförglömliga ögonblick han har gett oss, så det skulle ta för lång tid att skriva det här... Tack JO för att jag fick uppleva och se allt du visade i pingishagen!”

”När han plockade smash efter smash 10 m från bordet och vann matchen mot en kines med en kontringssmash.”

Godbitar ur SVT:s Öppet arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.