Ännu ett guld i bowling-EM för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens EM-guld i femmanna så blev det ytterligare en succé för William Svensson när han tog guld i masters. Den 18-årige EM-debutanten vann finalen med 2-1 (238-167, 212-213, 230-160)

– Det är sjukt overkligt. Det kommer ta tid att fatta, säger han till SVT Sport.

William Svensson har elva medaljer i EM från sin juniortid. Bland dem kom två i masters. Och nu har han gjort debut i senior-EM där det blev succé när han först vann guld med femmanna igår mot Tyskland, och idag tog han guld i masters när han slog Frank Drevenstedt från Tyskland i finalen med 2-1 i matcher.

Kände ingen press

Trots sin unga ålder så var det inte nervöst inför finalen för Svensson, mycket tack vare guldet igår. Han hade nämligen som mål att ta en medalj, och när det redan skett så kunde han slappna av.

– Det var bara att gå med inställningen idag att försöka ha roligt och bara göra sitt bästa. Jag kände ingen press att jag skulle ta någon medalj och så. Men det var sjukt att det gick hela vägen, säger han.

Tung inledning av andra

Efter en stark första match där han vann med 238-167 så blev det en nagelbitare i den andra, där till slut tysken knep segern med minsta möjliga marginal.

– Jag halkade efter första halvan av serien. Och så kom jag inte riktigt ifatt i slutet, trots att det var riktigt nära.

Klar seger i tredje

Men några nerver var det inte som spelade Svensson några spratt, för i den tredje matchen klev han fram rejält och ryckte ifrån när han redan efter sju rutor hade ledningen med 80 poäng.

– Jag fick en bra start på tredje serien och tysken fick en mindre bra start. Det kändes skönt då vart jag rätt så avslappnad och då var det bara att köra på liksom.

Svensson vann till slut den tredje och avgörande med hela 230-160.

– Det är sjukt overkligt, det kommer ta tid att fatta, det är svårt att sätta ord på vad som hänt, det är obeskrivligt, säger han.

Även Martin Larsen hade en bra dag, men åkte ut i semifinal med 2-1 mot just William Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.