Joline Persson-Planefors var en av tre svenskor i laget som tog EM-brons. Foto: Bildbyrån

Svenskt EM-brons i bowling – igen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit ännu ett brons vid bowling-EM i Wien. Ida Andersson, Filippa Persson och Joline Persson-Planefors slutade på en tredjeplats i tre-manna. ”Har haft alla känslor i hela världen”, säger Ida Andersson till förbundets hemsida.

Medaljchansen var 100 poäng bort för det svenska laget i början av dagen men en stark andra serie – tävlingens tredje bästa – gjorde att Sverige gick om både Danmark och Tyskland.

I den sista serien fick man ihop 570 poäng vilket gav resultatet 3 651 men trots det vågade inte svenskorna hoppas.

– Innerst inne tror jag väl inte på det, sa Joline Persson-Planefors efter kvalet.

Men resultatet räckte – och Sveriges andralag med Ida Andersson, Filippa Persson och Joline Persson-Planefors tog hem EM-bronset.

– Jag tror jag har haft alla känslor i världen idag. Jag var så ledsen i morse, sen blev jag glad när vi tog medalj, sen blev jag ledsen när vi inte vann, sen är man ändå nöjd med sitt brons. Jag är helt slut nu, säger Ida Andersson till förbundets hemsida.

Sedan tidigare har Sverige ett brons genom Sandra Andersson och ett guld genom Nina Flack och Joline Persson-Planefors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.