Nina Flack. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Svenskt guld i bowling-EM

Uppdaterad
Publicerad

Nina Flack och Joline Persson-Planefors var i underläge mot Tyskland i EM-finalen i bowling. Men den svenska duon hämtade ikapp och tog sig förbi, fram till ett guld. ”Vi är väldigt stolta och glada över vad vi gjort tillsammans”, säger Persson-Planefors till GT.

Tyskorna bestod av Martina Schütz och Laura Beuthner och de samlade ihop 376 poäng. Flack och Persson-Pernefors noterade 432.

– Det var en väldigt tuff match. Efter halva serien låg vi 30 poäng efter. Då var det lite stressigt. Men jag och Joline behöll lugnet och började slå strike. Då kunde vi andas ut, säger Persson-Pernefors till GT.

Svenskorna klev in i mästerskapet som favoriter till guldet.

– Det betyder jättemycket. EM-guld är det största vi kan vinna när vi är här. Det blir extra speciellt när jag vinner det med en av mina bästa vänner, säger hon.

Medaljen var Sveriges andra i mästerskapet. Sandra Andersson fixade i lördags ett brons i singelspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.