Adrian Granat gör comeback mot bosnisk boxare. Foto: Bildbyrån.

”Gäddan” ställs mot bosnier i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Adrian ”Gäddan” Granat möter bosniern Abdulnaser Delalic i comebacken i Hamburg.

Den svenske tungviktsboxaren går den 3 november – efter sju månaders uppehåll – sin första match sedan han knockades i en titelmatch i slutet av mars i Malmö.

– De senaste månaderna har jag bara längtat efter att gå upp i ringen, säger Granat enligt Boxningsnytt.

Adrian Granat har i sju månader tränat för en comeback sedan han knockades i första ronden i titelmatchen om det internationella IBF-bältet mot tysken Alexander Dimitrenko i Baltiska hallen i Malmö. Det blir den 3 november mot bosniern Abdulnaser Delalic under en gala i Hamburg, Tyskland.

– Jag har egentligen varit redo för comeback sedan sommaren men boxning är boxning. Jag har tränat stenhårt med chefscoach Armand Krajnc som lärt mig massor. Det har också varit mycket förhandlingar. Sådan är boxningen. Det är inget för känsliga personer. Men de senaste månaderna har jag bara längtat efter att gå upp i ringen igen, säger Granat.

”Väntar rematch mot Dimitrenko”

Granat ser ut att få en överkomlig första fajt, då Delalic kommer till matchen med tre raka förluster i bagaget. Han ser därför redan fram emot fler fajter.

– När jag vunnit min comeback-fajt – som under inga omständigheter kommer bli enkel – väntar antingen en returmatch mot Dimitrenko som tog mitt bälte eller titelmatch mot finska Robert Helenius om herraväldet i Norden, säger Granat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.