Proffsboxaren Andre Ward lägger handskarna på hyllan. Foto: TT.

Ingen match för Jack mot Ward

Uppdaterad
Publicerad

Andre Ward lade nyligen boxningshandskarna på hyllan. Det innebär att svenske Badou Jack och många andra som drömt om en match mot stjärnan får lägga de tankarna åt sidan framöver.

– När jag lämnar sporten i dag lämnar jag den på toppen, säger Ward till Sky Sports.

Amerikanske proffsboxaren Andre Ward hade en sällan skådad framgångsrik karriär i lätt tungvikt. När han avslutade karriären, så kunde han summera den med 32 raka proffssegrar – den senaste i juni mot Sergey Kovalev – men även med att han behöll mästarbältena i WBA, WBC och IBF och tog ett OS-guld 2004 i Athen.

Men till slut kände han att han inte längre räckte till och ville avsluta karriären på topp.

– När jag lämnar sporten i dag lämnar jag den på toppen. Det var alltid min vision och min dröm. Jag gjorde det. Jag vill tacka alla som har haft någon del i min resa, jag kunde inte ha gjort det utan er, säger han i ett uttalande, enligt Sky Sports.

Svensken går miste om match

Badou Jack, som tävlar i samma viktklass, är en av flera som drömt om att gå en match mot stjärnan. Han får dock i likhet med alla andra förlika sig med att det numera ser ut att vara omöjligt och får tampas vidare om Wards mästarbälten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.