Boxaren Patricia Berghult får vänta på sitt livs match. Foto: Bildbyrån.

Berghults titelmatch skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Patricia Berghult får vänta på sitt livs match.

Fajten om den tyngsta VM-titeln skjuts upp till september på grund av pandemin.

– Klart att det är ett stort bakslag, säger tränaren Kamran Kabinejad till NA.

Berghult skulle ha mött kanadensiska veteranen Marie-Eve Dicaire den 18 juni i en fullsatt NHL-arena i Montreal. Men nu får svenskan tänka om med uppladdningen.

– De trodde att alla skulle hinna bli vaccinerade till juni. Men det har gått långsammare än de trodde och nu är Kanada inne på sin tredje våg. Så det går inte att ha galan i juni, säger Kamran Kabinejad, tränare i Örebro BK och i det proffslag där Berghult ingår, till Nerikes Allehanda.

I potten ligger WBC-titeln i superweltervikt.

”Måste godkänna datumet”

Det är oklart när matchen kommer att bli av.

– Jag har sett att det står den 10 september på nätet, men jag tror mest på den 17 september. WBC måste godkänna datumet innan det blir officiellt, säger Kabinejad.

Patricia Berghult har vunnit 14 av 14 proffsmatcher i karriären. Senast skåningen gick en match var i november 2019 när hon vann WBC:s interimbälte i superweltervikt (69,9 kilo).

Kanadensiska Marie-Eve Dicaire har gått 18 proffsmatcher och förlorat 1.

KLIPP: Berghult går match om tyngsta VM-titeln – i NHL-arena (14 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.