Jessica McCaskill blev den första att besegra Cecilia Braekhus. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karriärens första förlust för Braekhus

Uppdaterad
Publicerad

Norskan Cecilia Braekhus kunde bli den boxare som försvarat sin titel i samma viktklass flest gånger i historien. Istället kom karriärens första förlust då hon föll mot amerikanskan Jessica McCaskill i Tulsa, Oklahoma. Nu kan 38-åringen ha gjort sin sista match.

– Jag saknar mina vänner och min familj, säger hon.

Cecilia Braekhus hade gått 36 matcher i sin proffskarriär utan att förlora. I den 37:e hade hon chansen att slå Joe Louis gamla rekord då hon kunde försvara sin världsmästartitel i weltervikt för 26:e gången i rad.

Så blev ändå inte fallet. Jessica McCaskill vann efter ett majoritetsbeslut med siffrorna 95-95, 97-93, 97-94.

Norskan träffade med ett fler slag än sin motståndare och var även mer träffsäker, men i de avgörande lägena var den tre år yngre amerikanskan bättre.

Braekhus protesterade inte mot domslutet när det utropades utan hade ett leende på läpparna och applåderade sin motståndare.

– Jag vill bara gratulera henne och jag vet att hon kommer att ta väl hand om bältena, säger Braekhus i tv-intervjun efter matchen.

Norskan, som tog sin första världsmästartitel 2009, tappar nu alla sina mästarbälten. Nu verkar det som att det här var det sista boxningspubliken såg av stjärnan.

– Jag har gjort så mycket och jag saknar mina vänner och min familj. Damboxningen är fantastisk just nu och jag tror att de kommer att klara sig bra utan mig, säger hon.

ARKIV: SVT Sport träffade Cecilia Braekhus inför mötet med Klara Svensson 2017

KLIPP: Mike Tyson-klippet som setts över 30 miljoner gånger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.