Norska världsstjärnan Cecilia Braekhus stänger inte dörren för att möta svenska världsmästaren Patricia Berghult. Foto: SVT/Bildbyrån

Cecilia Braekhus: ”Jag har alltid tid att spöa svenskor”

Uppdaterad
Publicerad

En av världens främsta boxare någonsin förbereder sig just nu inför sin nästa fajt.

SVT Sport har åkt till Oslo för ett exklusivt möte med 39-åriga Cecilia Braekhus.

Bland annat berättar norskan att hon inte känner sig färdig med att ”spöa svenskor”.

Cecilia Braekhus radade upp 36 raka segrar, varav nio på knockout, och gick obesegrad i ringen mellan 2007 och 2020. Men i somras förlorade hon sina fem VM-bälten på bortaplan mot amerikanskan Jessica McCaskill.

SVT Sport har hälsat på Braekhus under förberedelserna inför deras returmatch som blir av den 13 mars i Dallas, Texas.

– Jag har vunnit och vunnit och vunnit i så många år. Självklart har jag varit motiverad, men den motivation jag har nu... det första jag tänker på när jag vaknar är min motståndare. Så här motiverad har jag inte varit på många, många år. Senast var nog mot Mikaela Laurén, säger hon.

”Jag var hela Norges älskling”

Se hela mötet med världsstjärnan i spelaren nedan, där hon bland annat pratar om revanschlustan, kampen för jämställdhet, när hon stämplades som ”kriminell” samt varför hon inte kände sig som en del av idrotts-Norge.

– Å ena sidan var jag hela Norges älskling. Folk åkte över till Danmark för att se mina matcher och jag hade massor av tv-tittare. Å andra sidan hade jag hamnat i fängelse om jag boxats hemma i Norge. Det var helt absurt.

REPORTAGE: ”Jag var hela Norges älskling – men stämplad som kriminell”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.