Arkivbild. Franchon Crews-Dezurn, till vänster, mot Elin Cederroos i titelfajten den 30 april förra året. Foto: TT

Cederroos knockad för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Elin Cederroos fick inte revansch efter förlusten i titelfajten mot Franchon Crews-Dezurn i april.

I stället blev det en andra förlust i rad för svenskan och ett steg längre från en ny titelchans när Shadasia Green vann på knockout.

I den tredje ronden blev hon för första gången i karriären nedslagen och tvingades ta räkning, när Shadasia Green fick in en tung höger i pannan på Cederroos i Hulu Theater i New York, en mindre arena i anslutning till den klassiska Madison Square Garden.

Obesegrade Green tog sin tolfte seger, varav den elfte på knockout när hon hamrade på Cederroos i den sjätte ronden, där svenskan inte ansågs kunna försvara sig och domaren bröt matchen.

Det var den prestigefyllda organisationen WBC:s ”silverbälte” i supermellanvikt (76,2 kilo) som stod på spel.

Första knockoutförlusten för Cederroos

Det blev förlust på teknisk knockout och första gången Elin Cederroos förlorar på knockout. Det är den andra förlusten i proffskarriären.

– Man kan argumentera för att stoppet kom lite för tidigt, men så som Green landade sina slag med kraft kom det heller inte så mycket klagomål från Cederroos hörna, sade experten Chris Algieri i Dazn-sändningen av matchen på Youtube, som vlt.se följde.

Matchen var Elin Cederroos första sedan hon tappade sina två världsmästarbälten till Franchon Crews-Dezurn i en match om alla fyra titlar i Madison Square Garden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Cederroos kan vara en seger ifrån en ny stor VM-fajt. Natten mot söndag går hon upp i ringen i New York. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.