Terence Crawford får in en träff på Amir Khan i nattens stora titelmatch i New York. Foto: TT

Amir Khan föll efter slag under bältet

Publicerad

Världsmästaren Terence Crawford golvade Amir Khan med ett av sina första slag.
Men det som avslutade nattens titelmatch träffade under bältet.
– Jag är besviken över att hans ringhörna stoppade matchen, säger amerikanen.

Obesegrade Crawford förlängde sin segersvit till 35 matcher (26 knockouts) efter att ha besegrat Amir Khan på teknisk knockout i den sjätte ronden i nattens titelmatch i weltervikt (66,7 kilo) i New York.

Men avslutningen blev omdiskuterad.

Crawford hade golvat Khan i den första ronden och kontrollerade matchen till synes enkelt när han 47 sekunder in i den sjätte ronden träffade med ett slag under bältet, som verkade träffa på brittens höft.

”Jag bröt ner honom”

Khan grimaserade av smärta och haltade hopsjunken tillbaka sin ringhörna. Enligt regelboken tillåts man ta fem minuter för att återhämta sig innan matchen återupptas, men i stället stoppade Khans tränare Virgil Hunter matchen.

– Jag märkte att jag bröt ner honom. Det var bara en tidsfråga, säger Crawford.

WBO-mästaren hade en klar ledning med 50–44, 49–45 och 49–45 på domarnas poängkort när matchen bröts.

Slutet blev något av ett antiklimax för de 14 091 åskådarna i Madison Square Garden, som reagerade med burop.

– Jag är besviken över att hans ringhörna stoppade matchen på det sättet, men Virgil är en fantastisk tränare som ville skydda sin fajter. Jag vet att Amir själv inte ville att det skulle bli såhär, säger Crawford.

”Skulle aldrig ge upp”

Under matchen visade Khan återigen prov på hjärta och tuffhet när han reste sig från golvet i första ronden. Därför ger han inte mycket för de kritiker som menar att han ”gav upp”.

– Jag kunde inte fortsätta eftersom jag träffades av ett hårt slag under bältet. Det gjorde väldigt ont och kändes i allt från magen till benen. Jag skulle aldrig ge upp i någon match utan jag fajtas till slutet. Du måste knocka mig för att jag ska ge upp, säger han och fortsätter:

– Jag inser samtidigt varför Terence är en av de bästa boxarna i världen. Jag är bra, men han visade verkligen fantastisk skicklighet och fotarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer