Klara Svensson vs Mikaela Laurén Foto: Bildbyrån/SVT

”Kommer att bli ett krig”

Publicerad

På lördag möts de på Hovet i Stockholm i kvällens huvudmatch. Mikaela Laurén och Klara Svensson. Mötet som väcker känslor och som skapat rubriker sedan länge.

– Jag vet att jag är en bättre boxare och jag är mer fysiskt förberedd och psykiskt starkare. Det finns inget hon är bättre på än mig, säger Mikaela Laurén.

– Jag har en bättre blick, explosivitet och snabbare fötter. Fördel för mig i alla lägen, kontrar Klara Svensson.

Ordkriget mellan de båda har stundtals handlat om rena slag under bältet. Men nu, nära inpå match, pratar de hellre om själva matchen och sina egna styrkor. Där båda är rörande ense – om en sak. Det kommer att bli en match i publikens smak.

”Hade gärna suttit vid ringside”

– Jag hade gärna suttit vid ringside och fått se den här matchen. Jag är jättenervös, det ska jag inte ljuga om. Den största fienden är nog jag själv...att jag ska spänna mig och känna av alla förväntningar. Det handlar mycket om vinna eller försvinna. Det kommer att bli ett krig på blodigt allvar, säger Mikaela Laurén till SVT Sport.

– Det ska bli intressant när det nu är en match med mycket känslor i. Det gör att jag blir mer taggad och känner mig lite ”hotad”, avslöjar Klara Svensson.

Braekhus väntar för vinnaren

De möts i weltervikt, 66,7 kilo, där Klara Svensson fått gå upp i vikt. Tvärtom för Mikaela Laurén (som lämnat sitt mästarbälte, WBC, i superweltervikt).

För vinnaren blir den stora belöningen att stå som första utmanare till Cecilia Braekhus, norskan som är proffsboxningen riktigt stora affischnamn på damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer