Dramat i natt: Oavgjort igen för Badou Jack

Uppdaterad
Publicerad

Han sade att han skulle bli ny världsmästare – men blev det inte.

Badou Jack slog titelhållaren Adonis Stevenson blodig men matchen i Air Canada Centre i Toronto slutade oavgjort – och svensken riktar kritik mot domarna.

– Man riskerar sitt liv, man tränar stenhårt och jag tycker att man ska få ett rättvist domslut, säger Jack till SVT Sport.

Två domare dömde matchen 114-114 och den tredje ansåg svensken ha vunnit 115-113. Men det räcker inte för att döma WBC-titeln i lätt tungvikt för Badou Jack.

Stevenson får därmed behålla WBC-bältet i lätt tungvikt, men säger att Jack är en bra boxare.

– Jag känner att jag vann och jag kan ge honom en ny match om han vill, säger Stevenson.

Även Jack anser sig ha vunnit matchen och tror att resultatet kan ha göra med att domarna har problem med hans promotor Floyd Mayweather jr.

– Det kan vara att de är avundsjuka på Floyd, och att de vill försöka förstöra för honom genom att jag är en av hans toppboxare, säger Jack till SVT Sport.

– Det är tråkigt. Det är fjärde gången det händer mig. Det är ingen överraskning. Jag har gått igenom det många gånger.

Öppnar för returmatch i Sverige

Erbjudandet om en returmatch lockar ändå Badou Jack, men på ett villkor:

– Vi gör det i Las Vegas, kanske i Sverige. London, var som helst förutom Kanada.

LÄS MER: SVT-experten: ”Jack är nog lite bitter på sig själv”

Matchen i Toronto avgjordes på poäng efter tolv ronder. Stevenson förde de första ronderna men från mitten av matchen ökade intensiteten rejält och Jack fick in flera bra träffar samtidigt som Stevenson tappade fart.

34-årige Jack har tidigare vunnit 22 av 26 proffsfajter. 13 av dem på knockout, tre oavgjorda och en förlust 2014 då amerikanen Derek Edwards vann på snabb knockout. I augusti blev Jack förste svensk att bli världsmästare i två olika viktklasser.

40-årige Haitifödde kanadensaren Adonis Stevenson har vunnit 29 av 31 matcher som proffs, varav 24 på knockout. Han har haft WBC-mästarbältet sedan 2013 och försvarat det åtta gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.