• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Adrian Granat knockades i första ronden Foto: Bildbyrån

”Gäddan” efter knockouten: Får se vad som händer

Tungviktsboxaren Adrian ”Gäddan” Granat knockades i första ronden mot tysken Alexander Dimitrenko på boxningsgalan i Malmö. – Vi får se vad som händer nu. Jag får känna efter. Är jag fortfarande hungrig kommer jag tillbaka. Är jag inte det så gör jag inte det, säger han till Aftonbladet.

Det blev en kort match för 25-årige Granat när han skulle försvara sitt internationella IBF-bälte.

Han gick i golvet i den första ronden efter först en vänsterkrok och sedan en höger från tysken Alexander Dimitrenko.

Med minuten kvar gick han ned för räkning. Dimitrenko kramades om av sitt team i ringen och det blev knäpptyst i Baltiska hallen i Malmö.

Dimitrenko utropades därefter till segrade på knockout. Matchen varade 2 minuter och 7 sekunder.

”Som ett ånglok”

Efter matchen fick Granat sys i ögonbrynet, enligt Viaplay.

Vid 02-tiden kom han ut och pratade med journalister på plats, sydd över vänster öga. Han var enormt besviken.

– Jag har tränat som ett djur och har aldrig varit bättre. Att bli utklassad hade varit värre. Bli knockad kan vem som helst bli. Jag minns att det kändes bra i början. Av knocken minns jag inget, säger han till Aftonbladet.

Många hade räknat med seger i matchen. Den Hamburgbaserade Malmöpågen var innan obesegrad med 14 raka segrar, varav 13 vunnits på just knockout. Han hade själv sett sig som en given blivande världsetta.

– Ja och då är det ”bull” med en sådan här förlust. Dimitrenko förväntar jag mig att jag ska köra över. ”Loosar” man och blir knockad i första får man kanske tänka efter om man ska göra något annat.

Sven Fornlings möte med obesegrade Arijan Sherifi, Tyskland, om det så kallade Östersjöbältet i lätt tungvikt, slutade däremot med svensk seger.

– Min hänsynslöshet var min nyckel i dag. Jag går fram som ett ånglok, säger han till Viasat.

Rejäla smällar

Sherifi tog den första ronden, men sedan tog Forling över. I den nionde ronden var han nära att knocka den Kosovofödde tysken, men fick nöja sig med en seger på poäng.

– Jag trodde matchen skulle ta slut där i nionde, men det är sådant som händer. Jag behövde bara en rond för att känna efter lite, sedan vann jag de övriga, sade Fornling.

Segern framför hemmapubliken i Malmö var hans tolfte på 13 matcher.

Dessförinnan hade trebarnspappan Daniel ”Thunder” Hartvig vunnit mot ungraren Pal Olah – men han fick ta emot några rejäla otillåtna smällar.

– Han var ful, han skallade mig flera gånger. Hade varit bättre att köra rent, sade Hartvig i Viasats sändning.

– Jag vill fortsätta med boxningen och se hur långt man kommer. Har en match om en månad, om det går med ögat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer