Foto: Bildbyrån

Får dispens att boxas – räddar finskans OS-dröm

Uppdaterad
Publicerad

OS flyttades och åldersgränsen såg ut att stoppa ett av Finlands största medaljhopp.

Men boxaren Mira Potkonen har fått dispens.

– Det är klart att det varit lite delade känslor, säger hon i ett pressmeddelande.

OS i Tokyo har flyttats från 2020 till 2021 på grund av coronapandemin. Det såg ut att förstöra för ett av Finlands största medaljhopp Mira Potkonen.

Åldersgränsen i boxning är 40 år och den åldern uppnår Potkonen i november i år.

I dag kom räddningen.

”Lite delade känslor”

Internationella boxningsförbundet AIBA har meddelat att Potkonen har rätt att delta i kvalturneringen för OS. Det betyder att den dubbla EM-vinnaren för möjlighet att jaga sin dröm som är ett OS-guld.

– Det är klart att det varit lite delade känslor. Men vi bestämde oss för att köra på som om vi har rätt att delta. Då vi fick det bekräftat känns det alldeles fantastiskt. Mitt huvudmål för karriären flyttas i stället för att det ställs in, säger Potkonen i ett pressmeddelande, enligt Hufvudstadsbladet.

Potkonen skulle ha OS-kvalat i London i mars, men de tävlingarna ställdes in på grund av coronapandemin. Den 39-åriga finskan tog OS-brons i Rio de Janeiro 2016. Hon boxas i 60-kilosklassen.

MER BOXNING: Wallin tränar på i nedstängt New York: ”Går knappt ut” (28 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.