Svensson: ”Jag är jobbig att möta”

Uppdaterad
Publicerad

Klara Svensson har flyttat från Köpenhamn – tillbaka till Malmö. Men den hårda boxningsträningen inför matchen mot Cecilia Braekhus (framflyttad till den 24 februari) har hon bedrivit i den danska huvudstaden. Det är där hon har sin tränare sen många år. Förre världsmästaren Joey Gamache.

– Jag är övertygad om att Klara har en bra chans att vinna den här matchen. Trots att hon är underdog. Hon är teknisk, rör sig bra i ringen och har en effektiv jabb. Det finns många verktyg att jobba med. Cecilia kommer att bli överraskad, säger Joey Gamache till Svt Sport.

Klara Svensson är rutinerad och hade en lång framgångsrik karriär som amatör. Och sen proffsdebuten för sex år sen har hon bara en (1) förlust på 18 matcher. Och nu är det hennes tur att ta sig an den obesegrade, fruktade norskan Cecilia Braekhus. Obesegrad efter 29 raka vinster.

”Ingen är oslagbar”

– Ingen är oslagabar och är det nån som kan slå henne så är det jag med min erfarenhet. Jag är krånglig och svårläst. Allmänt jobbig att möta. Hon kommer inte att gilla det, säger Klara Svensson.

De allra flesta är dock säkra på att det kommer att bli norsk seger. Braekhus är storfavorit.

– Det sporrar mig bara att det är så många som tror att jag inte har en chans. Men jag känner mig positiv och säker på min uppgift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.