Klara Svenssons sista match var i mars förra året. Foto: Bildbyrån

Klara Svenssons svar: ”Har hon gått i skola hos Laurén?”

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Braekhus öppnar för att boxas i Sverige – men totalsågar samtidigt rivalen Klara Svensson.
Nu svarar skånskan på attacken.
– Hennes popularitet i Norge har sjunkit avsevärt. De har sett igenom hennes osympatiska personlighet när kamerorna inte står på, säger Svensson till SVT Sport.

Klara Svensson vill ha revansch på Cecilia Braekhus efter poängförlusten i februari 2017. Norskan säger till SVT Sport att hon kan tänka sig att boxas på svensk mark, men är samtidigt stenhård mot Svensson.

– Jag spelar helt enkelt i en annan liga. Klara måste komma ner på jorden för just nu beter hon sig som en bortskämd snorunge.

När SVT Sport läser upp Braekhus uttalanden för Klara Svensson så skrattar hon.

– Har hon gått i någon amerikansk mediaträning för att hajpa matcher? Eller har hon gått i skola hos Mikaela Laurén? Jag håller inte med om det hon säger, men om någon har rätt att vara kaxig är det ju Cecilia eftersom hon är obesegrad, säger Svensson.

”Det är bara skitsnack”

Braekhus tycker inte att skånskan förtjänar en ny chans på hennes fem VM-titlar. Detta eftersom Svensson bara har gått en match sedan deras förra möte, medan hon själv gått fem.

– Jag har haft en ögonskada som hållit mig borta under en lång period. Och anledningen till varför min förra match inte var en titelmatch var eftersom jag hade bytt tränare och gym. Det var en comeback-match för mig och därför var motståndet inte det allra tuffaste, säger Svensson och fortsätter:

– Både Cecilia och jag vet att jag har boxats mot de bästa i två viktklasser så att jag inte skulle ha rutin eller erfarenhet är bara skitsnack.

Hon öppnar ändå för att boxas i Sverige. Vad säger du om det?

– Jag är inte förvånad att hon inte vill boxas i Norge. Det är ett par år sedan hon gick match på hemmaplan. Det är ingen nyhet att norrmännen har tröttnat på hur Cecilia behandlar människorna som hon jobbar med. Nu boxas hon inför tomma arenor i USA och Ryssland i stället.

– Om Cecilia vill boxas i Sverige så är hon välkommen att prata med min promotor så att de kan komma överens om en siffra.

”Kan boxas i Nordkorea”

Klara Svensson säger att det som motiverar henne mest är att bli den första att besegra Cecilia Braekhus, som har vunnit alla sina 35 proffsmatcher i karriären.

– Jag är beredd att boxas i Afrika eller i Nordkorea, bara matchen blir av. Det som motiverar mig är att möta den bästa boxaren i världen. Och ett svenskt-norskt möte är alltid intressant oavsett om det handlar om längdskidor eller boxning, säger hon.

Att 31-åringen inte har boxats på ett år är inget som avskräcker. Svensson kan tänka sig att gå upp i ringen igen i sommar om det blir mot världsstjärnan.

– Jag har boxats i mer än halva mitt liv så där känner jag mig trygg. Sedan är jag medveten om att det är hon som styr förutsättningarna.

Hur tänker du kring din framtid i boxningen?

– Att jag skulle ångra mig om jag inte höll detta i gång så länge det går. Hade det varit helt stängt för den här matchen hade jag kanske tänkt annorlunda, men nu är jag trots allt 31 år, frisk och erfaren. Jag vill ha den här matchen, säger Klara Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer