Anthony Joshua, till vänster, och Tyson Fury kommer att mötas i ett supermöte. Foto: Bildbyrån.

Klart: Fury mot Joshua i brittiskt supermöte

Uppdaterad
Publicerad

Det brittiska supermötet i boxning blir verklighet.

Tungviktarna Tyson Fury och Anthony Joshua har skrivit på ett kontrakt för två fajter, rapporterar ESPN.

Anthony Joshuas promotor Eddie Hearn säger att man nästa månad hoppas kunna göra klart med en plats för evenemangen. Enligt ESPN är den första matchen tänkt att anordnas i juli och returmötet i november eller december.

– Det svåra är alltid att få alla att sätta pennan till pappret. Det här var en riktig kraftansträngning från samtliga för att få det här över mållinjen, säger Hearn.

Inte fajtats sedan februari

Anthony Joshua är innehavare av IBF-, WBA- och WBO-bältena efter att ha besegrat bulgaren Kubrat Pulev i december. Tyson Fury har i sin tur WBC-bältet efter att ha vunnit över amerikanen Deontay Wilder i februari förra året, vilket var senaste gången han gick upp i ringen.

Redan då talades det om möjligheten att få Joshua och Fury att ställas mot varandra i ringen, och båda har sedan dess öppnat för att fajten ska bli verklighet.

”Ingen stor grej”

– Jag vill möta den som innehar (WBC-)bältet. Om det är Tyson Fury, låt det bli Tyson Fury. Det är inte någon stor grej, sade Joshua efter att ha besegrat Pulev i december.

Landsmannen Fury svarade i en filmsnutt på Twitter där han säger:

– Jag vill ha en fajt, jag vill ha den snart. Jag kommer att besegra honom i tre ronder.

KLIPP: Här går Mike Tyson upp i ringen igen (29 nov 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.