Otto Wallin under stormatchen mot Tyson Fury i september. Foto: TT

Klart: Otto Wallin möter ex-världsmästare

Uppdaterad
Publicerad

Efter genombrottet i höstas – nu har boxaren Otto Wallin gjort klart med en ny match.

Den 28 mars i Las Vegas ställs han mot förre WBA-världsmästaren Lucas Browne.

– Browne är en veteran som förtjänar respekt men jag tror att min ungdom, snabbhet och hunger kommer göra att jag slår honom, säger Wallin till SVT Sport.

I september förra året pressade han världsstjärnan Tyson Fury över tolv ronder och hyllades i boxningsvärlden.

Nu har alltså den 29-årige Sundsvallssonen gjort klart med sin nästa match.

– Det ska bli jättekul att boxas igen. En anledning till varför vi har väntat med nästa match är att Fury-matchen var tuff och även om jag började träna och kände mig fräsch redan efter en vecka så har jag velat tagit lite tid att vila skallen och rusta mig ännu bättre, säger Wallin till SVT Sport och fortsätter:

– Jag känner mig redan i grym form och den kommer vara ännu bättre den 28 mars.

”Vegas är boxningens Mecka”

Motståndaren Lucas Browne, från Australien, är 40 år och blev WBA-världsmästare 2016. Senare samma år fråntogs han sitt mästarbälte efter ett positivt dopningstest. Han har vunnit 29 matcher (25 på knock) och förlorat två.

Precis som när Wallin mötte Fury i höstas avgörs matchen i Las Vegas och visas på stora amerikanska tv-kanalen Showtime.

– Det är så klart riktigt stort att återigen få boxas på en stor amerikansk tv-kanal och i boxningens Mecka Las Vegas. Det var en barndomsdröm att boxas i Vegas första gången och det känns lika kul att få göra det igen.

– Efter matchen mot Fury kom det in många erbjudanden, men vi har tagit tid på oss för att hitta det rätta för oss och det tror jag vi har lyckats med.

Förlusten mot Tyson Fury är Otto Wallins enda som proffs. Han har ett matchfacit på 20 segrar (13 via knockout) och en förlust.

KLIPP: ”De i Sverige som tvivlar på mig – kom igen nu” (15 september 2019)

ARKIV: Otto Wallin hyllas efter matchen (15 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.