Laurén chockade Braekhus – med kyss

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén går på offensiven inför lördagens titelfajt – på dagens presskonferens chockade hon den norska världsmästaren Cecilia Braekhus med en kyss.

– Det här är som mitt OS och jag vill bli historisk och ta med mig fem världsmästarbälten hem till Sverige, säger Laurén.

Relationen mellan norska stjärnan Cecilia Braekhus och svenska utmanaren Mikaela Laurén har minst sagt varit kylig genom åren.

I lördagens titelfajt sätter norskan sina fem VM-bälten på spel och Laurén tror att hon har chansen att besegra Braekhus. Och hon vill göra det på knockout.

– Annars hade jag inte varit här. Jag tror att det är omöjligt att besegra Cecilia på poäng på hennes hemmaplan. Jag tror självklart att jag kan vinna på knockout, det är det självklara målet, säger Mikaela Laurén på dagens presskonferens.

Cecilia Braekhus ser dock inga större svårigheter i att behålla sina världsmästarbälten.

– Jag är i väldigt bra form, och allt annat än att vinna på knockut är en besvikelse, säger Cecilia Braekhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.