Laurén vann titelmatchen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Favoriten Mikaela Laurén vann mot tyskan Verena Kaiser och tog hem IBO-titeln i superweltervikt vid en gala i Sundsvall. Hon vann på poäng efter en nervös väntan.

– Det blev en superhård fajt. Jag är verkligen tacksam för det. Jag har aldrig varit så glad efter en match förut. Verena Kaiser, vilken motståndare du är, säger Mikaela Laurén till SVT Sport.

Matchen gick alla tio tvåminutersronderna och var tuff. Den 42-åriga svenskan blev utmanad av den 25-årige mindre tyskan. Båda gav verkligen allt. Två domare hade Laurén som segrare (96-94 och 97-93) medan en hade oavgjort, 95-95.     

Fick en krona på huvudet  

– Jag är superlycklig i dag, det har varit en fantastisk dag för mig. Jag älskar er, säger Laurén.

Laurén klättrade upp i ringhörnen efter matchen och gav segertecken till publiken innan hon fick en krona på huvudet. Det var Lauréns sjätte titel i vad som kan ha varit hennes sista match. Kontraktet med Team Sauberland går i alla fall ut.

– Den största matchen framöver är att skaffa barn, jag är glad för kärleken.  Vad det gäller boxningen tar jag en match i taget. Det skulle vara kul med en match mot Klara Svensson om hon vågar, säger Laurén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.