Legendariske promotorn: ”Wallin hör hemma i topp fem”

Uppdaterad
Publicerad

Legendariske promotorn Bob Arum, 87, har verkat inom boxningen i närmare 60 år.

Han tror att Otto Wallin i dag skulle kunna besegra den nuvarande världsmästaren Andy Ruiz som har tre VM-titlar.

– Jag skulle hålla Otto som favorit i en sådan fajt, säger Arum till SVT Sport.

Arum har jobbat med de största namnen och sett det mesta under sina år i branschen. Bland annat har han arbetat med Muhammad Ali, Oscar De La Hoya, Evander Holyfield, Sugar Ray Leonard och Manny Pacquiao.

Amerikanen var mäkta imponerad av Otto Wallins insats mot världsstjärnan Tyson Fury i går.

– Det var en magnifik prestation. Tyson är så mycket större än någon annan som Wallin har mött, men han visade hjärta, en bra haka och attackerade tillbaka mot Fury. Nu måste man hålla Wallin som en av de främsta tungviktarna i världen.

Var ser du honom på världsrankingen? Topp 15? Topp 10?

– Utan tvekan i topp fem. Jag tror till exempel att om du matchade honom mot Andy Ruiz så skulle han vara favorit i en sådan fajt.

Och Andy Ruiz är mästaren...

– Just precis. Jag hade på känn att Wallin skulle kunna prestera såhär bra. Jag är en gammal gubbe och kommer ihåg när Ingemar Johansson kom till New York och hur alla skrattade åt honom. Men han knockade Floyd Patterson och blev världsmästare.

– Jag tycker att Otto Wallin blev en stjärna i kväll. Han förlorade visserligen, men det här var ändå hans genombrott. Han kan lämna Las Vegas med huvudet högt och har nog fått många nya fans efter den här insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.