Maria Lindberg med sitt världsmästarbälte 2009 Foto: Bildbyrån

Lindberg blixtinkallad för match om världsmästarbältet

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Maria Lindberg kan bli världsmästare på lördag.

Med kort varsel ska hon ta sig an obesegrade brittiskan Savannah Marshall.

– Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger 44-åringen till SVT Sport.

Den före detta världsmästarinnan (IBF) Maria Lindberg, 44, fick i måndags ett erbjudande om att boxas mot brittiska stjärnan Savannah Marshall, som har nio segrar varav sju på knockout och noll förluster på meritlistan, om titeln i mellanvikt (WBO).

Matchen avgörs vid en gala i London.

Egentligen skulle Marshall ha ställts mot belgiskan Femke Hermans, men då en i teamet drabbats av covid-19 fick hon ställa in.

Maria Lindberg fick en första fråga i lördags.

Tackade ja andra gången

– Jag sa nej först, jag är inte i form egentligen och jag hade själv corona för två månader sedan, därför tackade jag nej till erbjudandet, säger Maria Lindberg till SVT Sport.

Men två dagar senare när promotorn hörde av sig ytterligare en gång, blev det ett ja.

– Jag har alltid tackat nej tidigare när jag har fått såna här sena erbjudanden, men jag har någon gång ångrat det. De kom med ett erbjudande jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Ibland måste man bara vara modig. Nu bara kör vi, jag har inget att förlora.

”Måste boxas annorlunda”

Hon landade i London under onsdagen, och efter läkarundersökningen kunde hon på allvar börja fundera på uppladdningen.

– Jag har inte boxats på 1,5 år eftersom det inte blivit några matcher på grund av corona.  Så det har varit svårt att hålla sig motiverad. Jag har tränat på halvfart och väntat på att något ska hända.

– Jag kan inte göra något åt min form nu. Det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Jag har inte hunnit tänka. I normala fall är jag alltid i toppform och har förberett mig perfekt inför alla matcher. Den här gången måste jag boxas annorlunda och spara på krafterna. Jag får förlita mig på min rutin och boxas smart, säger Lindberg.

Lindberg blev världsmästare i lätt mellanvikt 2009 efter seger över brittiskan Sara Davis.

REPORTAGE: Cecelia Braekhus: ”Var hela Norges älskling – men stämplad som kriminell” (11 januari 2021):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.