Foto: Bildbyrån

Laurén: ”Ingen respekt för henne som person”

Uppdaterad
Publicerad

Säkra källor till SVT Sport kunde igår bekräfta att Mikaela Laurén får sin drömmatch mot norska Cecilia Braekhus. Idag möttes de öga mot öga på en presskonferens i Norge.

– Som boxare har jag stor respekt för Cecilia Braekhus, men som person har jag ingen respekt för henne, säger Mikaela Laurén på presskonferensen.

I Norge är det inte tillåtet att tävla i proffsboxning efter att man passerat 40, men Laurén som fyllde 41 tidigare i år har fått dispens av norska länsstyrelsen.

”Hon är en dryg person”

– Som boxare har jag stor respekt för Cecilia Braekhus, men som person har jag ingen respekt för henne. Jag tycker att hon är en dryg person. Hon dök upp till invägningen i matchen mellan henne och Klara Svensson två timmar försent och det tycker jag är nonchalant beteende , säger Mikaela Laurén på presskonferensen.

– Hon var en väldigt bra boxare men jag tycker inte att hon har utvecklats så mycket de senaste åren.

”Mycket bättre teknik nu”

Braekhus och Laurén möttes för sju år sedan, då förlorade svenskan.

– Nu har jag mycket mer rutin. Kondition har jag alltid haft men nu har jag mycket bättre teknik och känner mig faktiskt starkare än förut.

– I den här matchen har jag ingenting att förlora så det känns väldigt skönt, det har däremot Cecilia Breakhus. Jag kommer gå in i det här som en underdog, säger Laurén.

”Snackat sig till matchen”

Cecilia Braekhus anser att svenskan har snackat sig till titelmatchen.

– Jag går inte och tänker på Mikaela, men jag vet att hon har snackat i flera år så det ska bli kul att göra upp om det här i ringen, säger Braekhus.

Matchen kommer att gälla alla bälten och avgörs 21:a oktober i norska Stokke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.