Ny kandidat till ordförandeposten i Internationella boxningsförbundet kan rädda sportens OS-plats. Foto: Bildbyrån

Ny ordförandekandidat kan rädda OS-boxning

Uppdaterad
Publicerad

Boxningen riskerades att kastas ut från OS-programmet eftersom det internationella förbundet Aiba endast hade en ifrågasatt kandidat till ordförandeposten. Nu har ytterligare en kandidat fått tillåtelse att kandidera efter ett beslut i idrottens skiljedomstol Cas, skriver Cas i ett meddelande.

Det är kazaken Serik Konakbajev, vice ordförande i Aiba och ordförande i Asiens boxningsförbund. Hans kandidatur ströks först på grund av formaliafel i stödbrev från nationella boxningsförbund.

Motkandidaten är uzbeken Gafur Rachimov. Internationella olympiska kommittén (IOK) har tidigare sagt att om Rachimov, som av USA:s finansdepartement uppges ha en ledande ställning i Uzbekistans kriminella värld, väljs till ordförande så riskerar man boxningens plats på OS-programmet i Tokyo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.