Ruiz Jr golvar dåvarande mästaren Joshua i tredje ronden under deras möte i New York i juni. Foto: TT

Efter megaskrällen – Joshua och Ruiz Jr möts i Saudiarabien

Uppdaterad
Publicerad

Nu är detaljerna helt klara och matchen officiell.

Förre tungviktskungen Anthony Joshua, 29, får ett returmöte mot Andy Ruiz Jr, 29, i Diriyah, Saudiarabien den 7 december.

Då får han chansen att vinna tillbaka sina tre mästarbälten (IBF, WBA and WBO) som han förlorade i somras.

När inhopparen Andy Ruiz Jr knockade mästaren Anthony Joshua i Madison Square Garden den 1 juni var det en av boxningshistoriens största skrällar.

Ett returmöte fanns inskrivet i kontraktet ifall Joshua skulle förlora, och nu är alla detaljer klara.

Under fredagen kom nyheten att matchen, något överraskande, kommer att äga rum på neutral mark i Diriyah i Saudiarabien. Fajten kallas för ”The Clash on the Dunes” (ungefär ”Fajten på sanddynorna”). Valet av plats är inte helt okontroversiellt då situationen för de mänskliga rättigheterna i Saudiarabien är föremål för omfattande internationell kritik.

Joshua var obesegrad på 22 matcher och hade tre av fyra VM-titlar (IBF, WBA and WBO) innan han blev knockad i den sjunde ronden av Ruiz Jr. Nu får han alltså chansen att vinna tillbaka sina mästarbälten. Det fjärde (WBC) har knockoutkungen Deontay Wilder sedan 2015.

Ruiz Jr har bara förlorat en av 34 matcher i karriären, det på poäng i en titelmatch 2016 mot dåvarande mästaren Joseph Parker.

Något klockslag för matchen har inte nämnts, men fler detaljer väntas presenteras vid en presskonferens på måndag 12 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.