Boxaren Otto Wallin pustar ut under ett träningspass. Foto: SVT/Bildbyrån

Otto Wallin: ”Många tycker att det är en 50/50-match”

Uppdaterad
Publicerad

Han pressade världsstjärnan Tyson Fury över tolv stenhårda ronder 2019.

Nu väntar karriärens näst svåraste uppgift hittills för tungviktaren Otto Wallin.

– Många tycker att det är en 50/50-match, säger han till SVT Sport.

Nu till helgen, natten mot söndag den 21 februari, är det den rutinerade amerikanen Dominic Breazeale, 35, som står för motståndet. Ett respekterat namn i boxningsvärlden som bara har förlorat två av sina totalt 22 proffsmatcher.

Hans enda förluster är ett par titelmatcher mot två av tungviktsboxningens största namn: Anthony Joshua 2016 och Deontay Wilder 2019.

Breazeale har inte varit uppe i ringen sedan han blev knockad av Wilder för snart två år sedan.

– Jag tycker att han är en bra motståndare i det här läget. Det är ett klart steg uppåt jämfört med Travis Kauffman som jag mötte senast. Dominic Breazeale är ett bra namn och många tycker att det är en 50/50-match vem som kommer vinna. Det håller inte jag med om så klart, men det är ett bra steg uppåt, säger Wallin till SVT Sport.

Hoppas på titelmatch framöver

Det har gått ett och ett halvt år sedan det stora genombrottet mot Tyson Fury i Las Vegas 2019. I dag är norrlänningen etablerad i världstoppen och en seger mot Breazeale skulle ge eko i boxningsvärlden.

– Sedan matchen mot Fury har jag fått mer erfarenhet och framför allt mer sparring som är den absolut viktigaste träningen. Fury och Breazeale är ganska olika som boxare, men det blir viktigt för mig att hålla mig borta från hans tunga slag, kontrollera matchen och inte låta honom komma i gång, säger Sundsvallssonen och fortsätter:

– Tanken är att vi förhoppningsvis vinner den här matchen och sedan tar ytterligare steg uppåt på rankingen och får en ny stormatch eller titelmatch.

Skandalstjärnan gör comeback

Det kommer att bli stort rampljus på galan där Wallin boxas. I huvudmatchen gör den amerikanske skandalstjärnan och förre världsmästaren Adrien Broner comeback efter två års frånvaro. Han möter den obesegrade (14-0) men relativt okände puertoricanen Jovanie Santiago.

Enligt Wallin tillåts inga åskådare på plats.

– Det kommer nog att vara en fördel för mig eftersom jag redan har gått igenom det en gång och vet hur det är. Det var lite speciellt senast när jag mötte (Travis) Kauffman, det kändes mer som sparring eller en träning. Det var lite avslaget utan publik. Breazeale har inte upplevt det än, säger 30-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.