Otto Wallin jublar efter svenskfajten mot Adrian Granat i april förra året. Foto: Bildbyrån

Otto Wallin möter VM-boxare i USA: ”En erfaren kille”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen svensk tungviktare har boxats om VM-titeln sedan Ingemar Johansson 1961.

Men Otto Wallin, 28, närmar sig och nu väntar hans tuffaste motståndare hittills i förre titelutmanaren BJ Flores, 40.

– Med all respekt för Flores så känner jag ändå att jag är en bättre och skickligare boxare, säger svensken inför helgens fajt.

Inte sedan ”Ingos” tredje fajt mot Floyd Patterson 1961 har en svensk tungviktare haft chansen att bli världsmästare. Men Sundsvallssonen Otto Wallin siktar på att gå i legendarens fotspår och kommer allt närmare.

På lördag morgon, svensk tid, går han en tuff match mot amerikanske veteranen BJ Flores. Matchen går över tio ronder på en gala i Tacoma i delstaten Washington i nordvästra USA.

– Jag har boxats mot de bästa i världen i mer än 15 år och vet hur man vinner sådana här matcher, säger Flores, som varit uppe i fyra VM-matcher, i ett pressmeddelande.

– Jag har sparrat hårt i sju veckor nu och träningen kunde inte ha gått bättre. Min matchplan är att komma ut hårt och aggressivt i mittenronderna. Det är då den verkliga matchen börjar, och jag vet vad jag är kapabel till där, fortsätter amerikanen som har vunnit 34 av sina totalt 39 proffsmatcher.

”Inspirerande med stor match”

Wallin är obesegrad efter 20 matcher och närmar sig Ingemar Johanssons rekord (för svenska tungviktare) på 22 raka vinstmatcher.

– Det här är en match jag kommer att vinna. Flores är en erfaren kille men jag är den klart starkare boxaren av oss och har verktygen att slå honom. Samtidigt ska det bli mycket inspirerande att få visa vad jag går för i en så här pass stor match, säger han.

Världsrankingen i boxning är inte helt logisk, men Wallin klättrar sakta men säkert på de olika listorna och ligger nu femma hos organisationen WBA och elva hos IBF. Han slår sig däremot inte in på topp 15 hos WBO eller WBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.