Foto: Bildbyrån

Proffsboxare blir av med titeln om de tävlar i OS

Uppdaterad
Publicerad

Internationella boxningsförbundet vill ha proffsboxare i OS. Men IBF slår tillbaka. Nu har organisationen bestämt att den boxare som ställer upp i OS blir av med sin titel.

I början av juni tog förbundet beslutet att låta proffsboxare delta i OS. IBF, en av de fyra stora boxningsorganisationerna, menar att det är både farligt och osportsligt att proffs möter amatörer.

IBF har kommit fram till att det kommer att bedömas som osportsligt beteende om en proffsboxare deltar i Rio, och det ska leda till att man blir av med sina IBF-titlar. De som inte håller en titel blir av med sina poäng i ett år.

– Det var inte svårt för oss att komma fram till det här beslutet. Vi kände att det var viktigt för IBF att engagera sig i frågan och ta ställning mot att proffsboxare tävlar mot amatörer på grund av säkerhetsrisker, som en del i vårt åtagande att främja  boxarnas hälsa, säger IBF-ordföranden Daryl Peoples.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.