Skoglund redo för de stora pengarna

Uppdaterad
Publicerad

Erik Skoglund är obesegrad som professionell boxare med 26 raka vinster. Nu väntar han på sitt livs möjlighet när han ska vara med i World Boxing Super Series. Inte minst ekonomiskt, där turneringspotten ligger på drygt 400 miljoner kronor och slutsegraren i varje viktklass väntas vinna omkring 80 miljoner kronor.

– Det är fantastiska pengar redan från början. Det är betydligt mer än vad jag har kunnat få någon annanstans. Vinner man så är det skrämmande mycket pengar, då behöver man inte dra i en skruv till, säger Skoglund till SVT Sport.

Skoglund går sin kvartsfinal mot Callum Smith i hans hemstad Liverpool i Storbritanien den 16 september. En match som ger svensken miljonbelopp i fickan, oavsett hur matchen slutar. Också Smith är än så länge obesegrad.

”Kan ställa till det för honom”

– Han har inte varit igenom några riktiga ”tolvronderskrig” utan det har gått lätt för honom och de gånger han har fått bra motstånd har han fått in en stjärnsmäll redan i första ronden och släckt sina motståndare. Ibland har det varit tur och andra skicklighet, så kan det gå några ronder kan jag nog ställa till det för honom, säger Skoglund.

Kvartsfinalerna går nu i september/oktober och vid en semifinal väntar den i januari/februari innan finalerna äger rum i maj 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.