Erik Skoglund i aktion mot britten Callum Smith. Foto: Bildbyrån

Skoglund föll på poäng mot Smith

Uppdaterad
Publicerad

Erik Skoglunds första förlust som proffsboxare är ett faktum.

Svensken lyckades inte besegra storfavoriten Callum Smith i World Boxing Super Series. Britten vann på poäng efter tolv ronder sedan Skoglund tvingats ta räkning i den elfte ronden.

– Den bättre boxaren vann i kväll. Jag hade en plan, men ibland går det inte som man tänkt sig, sa en besviken men samlad Skoglund i ringen direkt efter matchen.

Britten fick samtliga tre domarröster denna kväll. En domare hade 116-112, en 117-110 och den tredje 117-111.

– En bra seger mot en bra motståndare. Jag visste att jag behövde vara bra för att vinna och jag visade att jag fortfarande hade kraft kvar i slutet av matchen, sa vinnaren.

Erik Skoglund och engelsmannen Callum Smith bjöd upp till en riktigt ren och underhållande match i kvartsfinalen av World Boxing Super Series i supermellanvikt.

Svensken äntrade ringen med 26 raka segrar varav tolv på knock, hans motståndare med 22 raka segrar varav 17 på knock.

Engelsmannen tog kommandot

Efter en mycket avvaktande första rond var det engelsmannen som tog de första initiativen och var den offensiva boxaren i början. Skoglund växte dock in i matchen successivt. Den fjärde ronden bjöd på ett par bra träffar från vardera boxarna där Skoglund fick in en träff som fick Smith att gunga till.

Även i den femte ronden var det Skoglund som fick in ett par bra träffar och i rondpausen fick Smiths näsa ses över lite extra.

I den sjunde ronden hade Smith ett överläge, men svensken slog sig ur ett pressat läge och såg för någon sekund ut att ha kopplat ett avgörande grepp, men slagserien ebbade ut.

Tvingades ta räkning

Callum Smith försökte öka tempot i de efterföljande ronderna och i den elfte ronden fick han in en hård höger mot Skoglund huvud så att Skoglund tvingades ta räkning. Smith försökte avgöra matchen, men Skoglund kämpade och lyckades hålla sig kvar i matchen.

I den sista ronden kämpade Skoglund hårt för att komma åt Smith, men britten gled undan svenskens alla försök.

Efter matchen omfamnade de båda boxarna varandra och gratulerade varandra till en bra match. Men det var alltså engelsmannen som var den bättre boxaren denna kväll.

– Jag tycker dock att jag svarade för en okej insats, jag tycker det var en jämn match och fysiskt var det inga problem. Jag ska sätta mig och titta igenom matchen ordentligt. Kanske kan jag få en returmatch någon gång i framtiden, sa Skoglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.