Sven Fornling. Foto: Bildbyrån

Sven Fornling tvingas avsluta karriären

Uppdaterad
Publicerad

Sven Fornling tvingas avsluta karriären.

På Instagram skriver han långt och känslosamt om beslutet.

”Det enda jag kan jämföra känslorna med är en begravning”

I november blev Sven Fornling, 31, knockad i en titelmatch i lätt tungvikt mot Dominic Bösel. Svensken fördes till sjukhus och efteråt konstaterades det att han ådragit sig en blödning i en hjärnhinna.

Men så sent som den 23 januari sa 31-åringen till SVT Sport att karriären skulle fortgå.

Världsmästare 2018

Så blir nu inte fallet. I dag meddelar boxaren på Instagram att han tvingas lägga ner sin satsning och avsluta karriären.

”The End, Så kom den dagen som är oudviklig men som jag trängt bort i 20 år. Nu när det väl är dags så är det enda jag kan jämföra känslorna med är en begravning och det är det på sitt sätt, för jag har bestämt mig för att hänga handskarna på hyllan en gång för alla”, skriver han bland annat.

Så sent  som i december 2018 blev Fornling världsmästare i lätt tungvikt. 2013 blev han en professionell boxare och har 15 segrar och en förlust.

ARKIV: Fornling ger sin tränare sparken i tv (23 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.