Svenske boxningsstjärnan Erik Skoglund är försatt i koma efter hjärnblödning. Foto: Bildbyrån

Svenske boxningsstjärnan försatt i koma

Uppdaterad
Publicerad

Svenske boxningsstjärnan Erik Skoglund är försatt i koma efter ha blivit opererad för hjärnblödning under fredagskvällen.

Det var under fredagskvällen som svenske proffsboxaren Erik Skoglund fördes med ambulans till Nyköpings lasarett efter ett sparringpass hemma i Nyköping.

”Erik Skoglund togs till sjukhus efter att ha blivit illamående efter träning hemma i Nyköping under fredagskvällen. Erik försattes i medicinsk koma och opererades för hjärnblödning. Läkarna säger att operationen har gått bra och läget bedöms som allvarligt men stabilt. De tre-fyra kommande dagarna är kritiska för hans återhämtning”, säger Erik Skoglunds stall, Team Sauerland i ett officiellt pressuttalande under lördagen.

Den tragiska nyheten har chockat boxnings-Sverige, och den svenske förbundsläkaren Sanna Neselius uppger för SVT Sport att hans karriär som proffsboxare är över.

Erik Skoglund

Född: 1991

Viktklass: Supermellanvikt

Meriter: Var obesegrad 26 matcher i följd innan han förlorade på poäng mot britten Callum Smith i World Boxing Super Series.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.