Om fyra dagar möts Klara Svensson och Cecilia Braekhus i ringen. I dag möttes de i SVT:s Gomorron.

Svensson: ”Jag har allt att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Det är bara fyra dagar kvar till Klara Svenssons största kamp, titelmatch mot den norska boxningsgiganten Cecilia Braekhus på fredag kväll i Spektrum i Oslo, en match där Braekhus är storfavorit.

– I mina ögon är jag favorit, men knappast i någon annans, säger Klara Svensson till SVT Sport.

De båda boxarna möttes redan under måndag morgon i SVT:s morgonsoffa, varefter de också ställde upp i varsin intervju med SVT Sport. Det framgick tydligt att båda förväntar sig en match där den obesegrade norskan jagar knockout, medan svenskan går mer på fotarbete och kontringar.

– Det finns en viss passivitet i hur hon rör sig, hon är ganska öppen för slag när hon går in på halvdistans och slår och jag tror att man kan stressa henne genom att röra sig i vinklar och på fel sätt för henne och får henne att öppna upp sig, säger Klara Svensson.

Braekhus självsäker

Cecilia Braekhus som har 29 segrar och inga förluster i sin karriär är klart mer kortfattad.

– Träffar jag henne så går hon rätt ner, det vapnet och den styrkan har inte Klara, säger Braekhus till SVT Sport.

Är du bättre än någonsin?

– Ja.

Hur vet du det?

– Det har märkts på min sparring, skrattar Braekhus avslappnat.

Vad talar för att du ska förlora mot Klara Svensson?

– Ingenting.

Varför då?

– För att jag är en bättre boxare än Klara. Jag boxas på en väldigt hög teknisk nivå, jag har bra fotarbete och jag kan också avgöra en match, jag har den punchen.

– Hon vet vilken styrka jag har så jag förväntar mig att hon kommer att röra sig mycket och springa runt i ringen, men det kan hon inte göra i tio ronder, så jag kommer att få tag i henne.

Måste upp flera hack

Klassiskt boxarsnack på förhand alltså. Båda boxarna har varit på träningsläger, även Klara Svensson meddelar som av en slump att hon är bättre än någonsin, men också att den klass hon höll när hon besegrade Mikaela Laurén i september inte räcker nu.

– Det går inte att boxas som mot Mikaela, utan det krävs att jag går upp 2-3 hack, minst. Jag tror inte att Braekhus är outstanding, vi väger ju lika mycket och jag slår också ganska hårt, säger Klara Svensson.

– Jag har allt att vinna och detta är den match som min karriär har lett fram till. Mikaela Laurén var som ett kafferep på vägen, detta är den stora bjudningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.