Foto: Bilodbyrån

Tungviktsmästarens märkliga bluff

Uppdaterad
Publicerad

Han har ställt in returmatchen mot Wladimir Klitschko två gånger.

I dag meddelade tungviktsmästaren Tyson Fury att han skulle lägga av – för att sedan avfärda allt som en bluff.

”Så lätt blir ni inte av med mig”, skriver han i sociala medier.

Den 28-årige britten har inte gått någon match sedan han chockade världen och besegrade tungviktskungen Klitschko på poäng i slutet av november förra året.

Två gånger har den efterlängtade returmatchen skjutits upp och Fury har under tiden blivit av med en av de fyra världsmästartitlarna (IBF).

Förra veckan rapporterade amerikanska ESPN att Fury testat positivt för kokain. Och nu hotar de övriga organisationerna – WBA, WBO och IBO – att stämma stjärnan och frånta honom sina mästarbälten.

”Här för att stanna”

Vid tvåtiden i dag twittrade han:

– Boxning är det sorgligaste jag någonsin har hållit på med. Det är bara skit. Jag är den bäste någonsin och jag lägger av. Dra åt helvete.

Men bara tre timmar senare kom Fury med två nya inlägg:

– Hahaha, så lätt blir ni inte av med mig. Jag är här för att stanna. Den bäste någonsin vill bara visa hur media fungerar.

– Så fort jag mår bättre kommer jag att försvara min tungviktstron.

Fury

Klitschko har tröttnat

Om det trots allt visar sig att Fury tänker lägga av stannar han på 25 matcher och lika många vinster varav 18 på knockout. Wladimir Klitschko hade inte förlorat en match på över ett decennium innan han mötte Fury förra året.

Ukrainaren ryktas nu möta en annan britt, 26-årige IBF-mästaren Anthony Joshua, i Manchester den 26 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.