Blodet rinner ner för Tyson Furys ansikte under matchen mot Otto Wallin. Foto: TT

Tyson Fury avslöjar kommande matcher: ”Största fajten i boxningshistorien”

Uppdaterad
Publicerad

En av boxningsvärldens största stjärnor har avslöjat vilka hans kommande matcher är.

Han ska först möta Deontay Wilder i en returmatch, sedan utlovar han ett dubbelmöte med rivalen Anthony Joshua.

– Det kommer att bli den största fajten i boxningshistorien, lovar han.

Det har den senaste tiden ryktats om att britten Tyson Fury, som förra hösten besegrade Otto Wallin i en match i Las Vegas, ska betala Deontay Wlder 10 miljoner dollar (knappt 97 miljoner kronor) för att inte gå den returmatch som han har rätt till efter att ha förlorat mot Fury i februari.

Men det tänker han inte göra, slog han fast tidigare i veckan.

– Jag betalar honom inte för att kliva åt sidan, jag tar hellre en ny skalp mot honom. Jag ska slå honom i ringen. Jag skulle inte betala honom 2 miljoner dollar för att kliva åt sidan heller, jag ger honom hellre en ny omgång, sade Fury då, enligt Talksport.

ARKIV: Furys seger mot Wilder (23 februari):

Anledningen till att Fury skulle ha betalat Wilder 10 miljoner dollar skulle ha varit att tidigare kunna möta Anthony Joshua, som innehar världsmästarna från fyra organisationer: WBA, IBF, WBO och IBO. Men Fury lovar nu att de kommer att mötas efter returmatchen mot Denotay Wilder.

– Vi ska köra returmatchen mot Wilder någon gång. Sedan kommer vi att ha två matcher mot ”AJ”. Vi ska först ha en, och då kommer jag såklart att slå sönder honom så att han kommer att vilja ha en returmach, säger han, enligt Daily Mirror.

– Det kommer att bli den största fajten i boxningshistorien mellan två obesegrade brittiska tungviktare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.