Tyson Fury kom och lämnade nattens stormatch som en kung. Foto: TT

Tyson Fury vann superfajten på teknisk knockout

Uppdaterad
Publicerad

Tyson Fury var utklädd till kung och bars in till ringen på en tron.

Sedan knockade han världsmästaren Deontay Wilder i sjunde ronden och gav skäl för utstyrseln.

– Kungen har återvänt, säger engelsmannen efteråt.

Den allmänna uppfattningen var att Tyson Fury skulle boxas hem en poängseger eller att knockoutmaskinen Deontay Wilder skulle avsluta matchen i förtid.

I stället var det Fury som kom ut mest aggressivt, precis som han lovat på förhand, i en fajt som var underhållande från start.

I den tredje ronden träffade britten med en tung höger som träffade Wilder över örat. Den obesegrade amerikanen gick i backen för andra gången i karriären och första gången på tio år.

Tyson Fury överraskade nog många genom att knocka Deontay Wilder, som är känd för att vara en knockoutmaskin. Foto: TT

Kan varit sprucken trumhinna

Han var märkbart skakad och med lite mer tid på klockan kunde matchen varit slut redan där.

– Jag tror att han har en sprucken trumhinna. Något är fel med hans balans och det rinner blod från hans vänstra öra, sade de amerikanska kommentatorerna.

En ostabil Wilder såg påverkad ut av smällen i de efterföljande ronderna. I rond fem golvades han på nytt, den här gången av ett kroppsslag.

Wilder: ”Inga ursäkter”

När den aggressive Fury sedan pressade in Wilder i ena hörnet i rond sju så kastade amerikanens ringhörna in handduken. Wilder protesterade, men tränaren Mark Breland pekade då mot örat.

– Jag är okej. Det är det här som boxningen handlar om, de bästa måste möta de bästa. Alla de största namnen har kommit tillbaka starkare efter förluster, säger 34-åringen efteråt.

– Jag gick in i den här matchen med ett skadat ben, men det är ingen ursäkt. Jag önskar bara att jag fått chansen att kriga vidare för jag tror på min försvarsförmåga, fortsätter Wilder.

Tyson Fury bars in mot ringen på en kungatron. Foto: TT

Brast ut i allsång

En segerrusig Tyson Fury slet åt sig mikrofonen av tv-reportern och började sjunga Don McLeans ”American Pie” vilket fick publiken i Las Vegas att brista ut i allsång.

Men innan dess sade han:

– Deontay visade en mästares hjärta. Jag sänkte honom med en klockren höger och han krigade på till sjunde ronden. Han kommer tillbaka och blir säkert mästare igen en dag.

Tyson Fury tar nu över Wilders WBC-titel och förbättrar sitt matchfacit till 30 segrar och en oavgjord. Landsmannen Anthony Joshua har de andra tre stora VM-titlarna (IBF, WBA och WBO). För Wilder var förlusten hans första i karriären på 44 matcher.

ARKIV: Fury till SVT: ”Jag vill sprida ordet om mental ohälsa” (13 september 2019)

ARKIV: Se hela SVT:s möte med Tyson Fury i Las Vegas förra året (14 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.