Sjöström: ”24 år gammal och så får man inte vinna igen”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tilldelades Bragdguldet efter ett enastående år. Men några fler Bragdguldet blir det inte – hon har redan maximala två segrar.

– 24 år gammal och så får man inte ta emot Bragdguldet igen... Nämen, det här är riktigt häftigt!, säger hon till SVT Sport.

På meritlistan 2017 har Sjöström tre VM-guld, ett VM-silver och sex nya världsrekord. Hon tog dessutom hem totalsegern i världscupen och blev i november av alla världens olympiska kommittéer framröstad till Europas bästa kvinnliga idrottare 2017. I lördags blev hon dessutom prisad som världens bästa kvinnliga simmare på Fina:s årliga gala.

Det är andra gången Sjöström får Bragdguldet (fick det även 2015). Därmed är hon nu en del av en exklusiv skara tillsammans med Björn Borg, Ingemar Stenmark och Anja Pärson. Enligt reglerna kan en idrottare bara tilldelas Bragdguldet två gånger.

Bragdguldet

– Häftigt! Kul att vara ett av namnen som fått det två gånger, säger hon till SVT Sport

– Jag är extra stolt över att ha blivit världsmästare på en frisimsdistans, och att det även blev världsrekord på den snabbaste distansen av dem alla, 50 meter frisim, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bragdguldet

Mer i ämnet