Alex Kessidis föll mot Rafig Huseynov. Foto: TT

Alex Kessidis föll direkt i OS-brottningen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske VM-silvermedaljören från 2019 förlorade mot Rafig Husejnov i OS-brottningens åttondelsfinal.

Matchen slutade lika, 1-1, men Husejnov tog den sista poängen och därmed segern.

– Jag visste att matchen kunde sluta så här, säger Alex Kessidis till TT.

Det var en tät match, men till slut stod den svenske brottaren Alex Kessidis som förlorare i OS-debuten i Tokyo.

Kessidis tog första poängen mot Rafig Husejnov, Azerbajdzjan, men matchen i 77-kilosklassen slutade 1–1. I och med att Husejnov tog sista poängen stod han som segrare.

Tokyo 2020

– Jag visste att matchen kunde sluta så här. Jag var fullt medveten om att det är hans taktik. Han gjorde sin taktik bättre än jag gjorde min. Jag lyckades inte komma in på honom i stående. Han gjorde jobbet bättre den här gången, säger Kessidis om Husejnov.

26-årige Kessidis hade chansen att återkvala ifall Husejnov gick till final. Men han föll därefter i sin kvartsfinal vilket innebär att OS är över för den svenske OS-debutanten.

– Jag är besviken på det. Jag hade hoppats att han skulle vinna den matchen så att jag åtminstone fått ett återkval. Jag trodde att han, ganska säkert, skulle ta den matchen, säger Kessidis till TT.

Alex Kessidis har sedan tidigare ett VM-silver i 77-kilosklassen från 2019 och efter en tids vila blir det en ny jakt på ett OS-guld.

– Det kommer att vara jäkligt tråkigt i några dagar. Det varit en lång period inför OS. Så många läger, så mycket träning, sånt fokus. Nu går jag väl vidare med att gå på semester.

– Sedan ska jag fortsätta träna. Ännu hårdare. Det där OS-guldet kommer att bli mitt en dag, det vet jag, säger Kessidis.

KLIPP: Här vägrar boxaren lämna ringen: ”Han skämmer ut sig något otrligt” (1 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet