Jenny Fransson går för guldet efter att ha besegrat Alla Cherkasova från Ukraina i semifinalen. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen tror på VM-guld till Fransson

Uppdaterad
Publicerad

Efter två spektakulära vändningar är Jenny Fransson i VM-final i 68-kilosklassen. Men enligt förbundskapten Sara Dikanda så är hon inte nöjd där.

– Hennes inställning är att gå för guldet, säger hon till SVT Sport.

Jenny Fransson stod för en imponerande vändning i kvartsfinalen mot Battsetseg Soronzobold från Mongoliet. Och hon följde upp det med ännu en vändning när hon besegrade regerande världsmästarinnan Alla Cherkasova i semifinalen.

De båda vändningarna gör att förbundskapten Sara Dikanda tror på Fransson, oavsett hur finalen artar sig.

– Hon kan få självförtroende från de två sista matcherna där man verkligen får en extra boost och självförtroende. Hon kan känna att hon fortsatte att plocka poäng och att det inte är slut förränn det är slut, och fortsätta på den vågen med energi och självförtroende, säger hon till SVT Sport.

I finalen väntar amerikaskan Tamyra Mensah, och det är en brottare med en helt annan stil än Fransson.

– Amerikanskan dyker mycket. Jenny har en lite annan brottarstil med mycket styrka.

”Spelar ingen roll vem hon möter”

Fransson och Mensah har brottats flera gånger tidigare, och det går inte hitta en klar favorit om man bara kollar på de tidigare matcherna. Men det spelar ingen roll enligt Dikanda, som tror på Fransson efter hennes fina insatser på vägen till finalen.

– Om man ser till de matcherna Fransson har gjort här innan så spelar det egentligen ingen roll vem hon möter. Hon har den inställningen att hon ska ta det match efter match. Hon har en otrolig fokusering och vinnarskalle. Hennes inställning är att gå för guldet, helt klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.