Moa Nygren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förlust för Moa Nygren i brottnings-EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en fjärdeplats för Moa Nygren i 62-kilosklassen. Nygren förlorade bronsmatchen mot Marianna Sastin från Ungern med 2-3.

Moa Nygren var framme i bronsmatch i brottnings-EM i 62-kilosklassen i Bukarest. Men hon förlorade mot ungerskan Marianna Sastin. Båda började aggressivt men Sastin tog den första poängen, efter att Nygren åkt på två varningar.

Nygren lyckades sedan kvittera till 1-1, men när Sastin lyckades koppla ett grepp och rullade ned svenskan stod det 3-1 till ungerskan med två minuter kvar.

Med 20 sekunder kvar reducerade Nygren till 2-3, men närmare än så kom inte svenskan.

– Det är frustrerande med stolpe ut, säger Nygren till Radiosporten.

Även Johansson förlorade

Lite senare under kvällen mötte Henna Johansson finska Petra Olli i 65-kilosklassen. Även där blev det förlust för svensk del, då den finska VM-guldmedaljören vann med 3-2. Johansson hade 2-0 efter en minut i den andra perioden, men med 15 sekunder kvar fick finskan en tvåa och tog segern.

– Jag höll inte hela vägen och hon hade en taktik som fungerade helt enkelt. Jag styrde i fem och en halv minut och det tar på krafterna, säger hon till Radiosporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.