Jenny Fransson till final i brottnings-EM

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Fransson brottades övertygande och tog sig enkelt till EM-final i ryska Kaspijsk efter seger i semifinalen mot turkiskan Beste Altug.

Svenskan gick upp i ledning med 6–1 och vann sedan på fall.

– Det var lite läskigt eftersom jag inte hade mött henne innan, säger Fransson till SVT Sport.

Finalpasset avgörs under fredagen, med start 17.00, och där väntar vitryskan Anastasia Zimiankova. De har inte heller mötts i seniorsammanhang tidigare.

– Jag kommer att kolla video på henne och lägga upp en taktik inför morgondagen, säger svenskan på telefon från Ryssland.

– Jag ska gå in för att vinna i morgon, vi får se vilket avslut jag går på.

Om torsdagens semifinalseger säger hon:

– Jag kände inte till henne (Beste Altug) så det var lite läskigt, men hon kan inte vara dålig om hon är här. Det känns jättebra att ha säkrat finalplatsen och nu känner jag ingen press.

30-åriga Fransson tävlar i 72-kilosklassen och vann VM-guld i samma klass 2012. På meritlistan finns även ett OS-brons från 2016 och ett EM-brons från 2008.

Twitter

I 65-kilosklassen förlorade Henna Johansson sin semifinal på poäng mot azeriskan Elis Manolova, 1–6, och får brottas om bronset i morgon.

Emma Johansson i 59-kilosklassen återkvalade i dag och skulle haft chansen att knipa ett brons, men tvingades lämna WO till medaljmatchen efter att ha ådragit sig en lårskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.