Johanna Lindborg säkrade fjärde raka bronset till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Brons har varit Sveriges melodi på EM i brottning. I kväll säkrade 21-åriga Johanna Lindborg bronsmedaljen i 57-kiloklassen efter att ha besegrat ryska Marina Simonjan med 7-4.

– Det känns helt fantastiskt, säger EM-bronsmedaljören till SVT Sport.

Alex Kessidis, Bogdan Kourinnoi och Sofia Mattsson. Tre kvällar i rad har svenska brottare vunnit EM-bronsmedalj.

I kväll, fredag, kom fjärde bronspengen på mattan i Rom.

– Jag är så nöjd med min match och att jag lyckades prestera när det väl gäller. Att jag lyckades släppa ut brottningen på mattan och känslorna utanför mattan, säger Johanna Lindborg till SVT Sport.

Ryskan vände – men Lindborg höll huvudet kallt

Hon lyckades genom seger i återkvalet ta sig vidare till bronsmatchen, där ryskan Marina Simonjan stod för motståndet.

21-åriga Lindborg, tävlandes för Helsingborg, tog en tidig 3-0-ledning och såg ut att kontrollera matchen.

Men Simonjan kom tillbaka och ledde med 4-3 efter att ha rullat svenskan. Stärkt av vändningen gick ryskan på offensiven igen med mindre än minuten kvar av matchen, men Lindborg lyckades ta sig ur ett hårt bengrepp och hade 6-4 vid slutsignal.

”Vi hejar på varandra, peppar varandra”

Efter en protest från ryska lägret som avslogs av domarteamet, blev slutställningen 7-4 och fjärde raka bronsmedaljen var ett faktum.

Vad säger det om bredden inom svensk brottning?

– Vi har en fantastiskt sammanhållning både killar och tjejer. Vi hejar på varandra, peppar varandra och är som ett stort lag. Både tränare, ledare och aktiva från unga till gamla. Jag tror det är nyckeln till framgången här på EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.