Alex Kessidis tog hem bronset i EM i Rom Foto: Bildbyrån

Kessidis tog hem brons i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Alex Kessidis fick chansen att återkvala in i turnering efter en tidig förlust. Den chansen tog svensken och efter en kontrollerad match i bronsmatchen i Rom så slutar svensken på tredjeplats i EM.

– Ett brons... det smakar inte lika gott som ett guld men förhoppningsvis får jag smaka på det snart också, säger han till TT.

Alex Kessidis ställdes mot ukrainaren Volodymyr Jakovlijev i kvällens bronsmatch. Matchen var till en början avvaktande och svensken kunde med sin längdfördel kontrollera ukrainaren som inte gavs några lägen att ta poäng. I stället blev Jakovlijev varnad för passivitet och försatt i parterrläge av domaren.

Det utnyttjade Kessidis på bästa sätt och tillskansade sig en fempoängsledning efter två separata kast. Efter pausen var Ukrainaren tvungen att jaga poäng men Alex Kessidis stod pall och kunde komfortabelt kontrollera matchen in i mål.  Jakovlijev gavs få chanser till kvittering och slutresultatet skrev till 5-2. Kessidis, som redan är klar för OS, kunde därmed ta hem EM-bronset i grekisk-romersk stil i 77-kilosklassen. 

– Jag hade energi kvar, jag var inte allt för trött och kände att jag var en bättre brottare. Det var ganska stabilt, säger Kessidis till TT.

Efter karriärens första EM-medalj siktar svensken högre.

– Ett brons... det smakar inte lika gott som ett guld men förhoppningsvis får jag smaka på det snart också, säger han.

I sommar väntar OS i Tokyo för svensken.

ARKIV: VM-silver till Bjurberg Kessidis (17 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.