Foto: Bildbyrån

Malmgren tog JVM-guld i brottning

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Malmgren blev i dag juniorvärldsmästare i 53-kilosklassen.

Hon slog moldaviskan Mihaela Samoil.

– Helt sjukt, jag fattar inte det än, säger Malmgren i ett klipp publicerat på Instagramkontot Swedewrestling.

20-åriga Jonna Malmgren har stått för en succéinsats i 53-kilosklassen på JVM i ryska Ufa. Hon briljerade fram till semifinal där hon tog sig an – och besegrade – amerikanskan Jaslynn Gallegos.

Därefter väntade bronsmedaljören från sommarens JEM, Mihaela Samoil, som också bjöd på storartade insatser i turneringen.

Men inte tillräckligt för att rå på svenskan. Malmgren tog hem segern i finalen – och guldbältet kunde knäppas runt midjan.

– Det var såklart nervöst och jag visste vad som skulle komma. Jag kände att jag hade kontroll hela matchen, men jag fastnade lite. Jag blev lite svettig där på slutet men vi löste det, säger den nyblivna mästarinnan.

Malmgren menar att hon prickade formen inför mästerskapet och att alla förberedelser gått enligt plan. Hon har tidigare blivit Europamästare två gånger och olympisk mästare en gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.