Sofia Mattsson kommer inte att vara med i VM i Paris i augusti. Foto: TT

Mattsson missar VM – är gravid

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet om blågula medaljer i brottnings-VM krymper avsevärt. Sofia Mattsson tar en tävlingspaus – på grund av graviditet – och Jenny Fransson är skadad. Därmed kan Sverige stå utan båda sina OS-treor i mästerskapet i Paris.

Mattsson berättar om sin graviditet på Instagram:

”I februari flyttade älskade Mysan in i min mage vilket resulterat i en väldigt annorlunda sommar för min del. Istället för dubbla pass och hårdträning på mattan samt förberedelser inför mästerskap har Mysan och jag roat oss med alternativ träning. Vi hoppas få fortsätta njuta av sommaren lite till samtidigt som jag längtar till November då vi äntligen får träffa våran lilla tjej på riktigt”, skriver hon.

I OS i Rio de Janeiro stod brottaren Sofia Mattsson för en av de största svenska prestationerna när hon trots en knäskada tätt inpå mästerskapet tog brons i 53-kilosklassen.

Mattsson har tre VM-medaljer på meritlistan: guld i 51-kilosklassen 2009, brons i samma viktklass 2010 och silver i 59 kilo i Istanbul 2011.

Fransson dras med skadeproblem

Även Jenny Fransson, svensk brottnings andra medaljör i Rio, är ett osäkert kort inför VM. 29-åringen, som tog OS-brons i 69-kilosklassen, har problem med en muskel i baksidan av låret.

– Vi hoppas att hon kan vara med men det har tagit lång tid med skadan, säger Eriksson Dikanda.

Fransson stod liksom Mattsson över vårens EM i Novi Sad, Serbien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.