Slog stjärnan på fall – efter osannolik vändning

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbrottaren Johanna Mattsson hade 7-0 i SM-finalen i 62-kilo och var på väg mot guld.

Då fick Moa Nygren ner den svenska stjärnan på rygg och vann på fall.

– Ligger man under med 7-0, då får man sikta på fall, säger Moa Nygren till SVT Sport.

Det var en chockad Moa Nygren efter fallsegern mot stjärnan och favoriten Johanna Mattsson i SM-finalen i 62 kilo. Hon föll ihop på knä och grät med händerna för ansiktet.

– Det känns så bra, jag har laddat för den här matchen mot Johanna så länge, säger Moa Nygren efter segern till SVT Sport.

– Johanna är ju jätteduktig , det känns bra att vara på banan.

Johanna Mattsson hade ledningen med 7-0 och var bra tre poäng från guldet. Då hände det som få trodde var möjligt – Nygren lyckades vända runt på Mattsson, fick ner henne på rygg och vann matchen på fall.

– I det läget väntade jag bara på att hon skulle komma ut med huvudet så att jag kunde vända henne. Ligger man under med 7-0, då får man sikta på fall, säger Nygren.

I damernas 72 kilo blev det en väntad seger för EM-guldmedaljören Jenny Fransson. Matchen var över på knappt tre minuter. Nu blickar Fransson framåt, i september väntar bland annat kval till OS.

– Det känns bra, jag följer planen så jag litar på den. Det känns bra att få lite matcher, säger Fransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.