Arkivbild: Sofia Mattsons glädje efter bronsvinsten i OS i Rio. Foto: Bildbyrån

Sofia Mattsson vinnare direkt i internationella comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Två år hade gått sedan hon stod på en internationell tävlingsmatta.

Trots det lyckades Sofia Mattsson knipa förstaplatsen i helgens Grand Prix i Madrid.

”Superglad att få kliva högst upp på pallen”, skriver brotterskan på sin Instagram.

Senast Sofia Mattsson stod på en internationell tävlingsmatta var i OS i Rio 2016. Då tog hon ett sensationellt brons efter att ha skadat sitt knä bara några veckor innan mästerskapet.

Men sedan dess har det varit betydligt lugnare med tävlingarna. I november 2017 blev brottaren nämligen mamma för första gången.

Bara tre månader efter dotterns födsel tog hon dock sitt fjärde SM-guld i karriären. Och nu är hon tillbaka på pallen även i internationella sammanhang igen.

Helsvenskt på pallen

Svenskan klev högst upp på pallen tillsammans med svenska Jenny Fransson och Henna Johansson som tog silver respektive brons i Spaniens Grand Prix i Madrid.

Så här skrev hon på sin Instagram efter segern:

”Efter ett längre uppehåll på grund av Mys ankomst till världen, är nu den internationella debuten på mattan avklarad. Efter att ha glömt passet till invägningen och varit på väg upp på mattan i @hennajohansson trikå undrade jag ett tag hur detta skulle sluta. Lyckades dock hålla ihop det och var superglad att på slutet av dagen få kliva högst upp på pallen. Känner att det fortfarande finns mycket kvar att jobba på men att jag ändå är på rätt väg. För övrigt gjorde även @jennyfransson och @hennajohansson på bild en bra turnering och kammade hem silver och brons.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.