Sofia Mattsson bärgade SM-guldet på bara 46 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

46 sekunder – sedan var SM-finalen i 55 kilo över.

Sofia Mattsson var överlägsen och tog ännu en titel.

– När jag ställer mig på mattan är taktiken alltid att köra från start, säger Mattsson till SVT Sport.

Sofia Mattsson levde upp till favoritskapet och vann SM-guldet i damernas 55 kilo. Den svenska VM- och EM-guldmedaljören hade ledningen med 6-0 när hon fick Daniela Lundström på fall och vann matchen.

Guldet bärgades på bara 46 sekunder.

– När jag ställer mig på mattan är taktiken alltid att köra från start helt enkelt. Offensiv brottning passar mig väldigt bra, säger Sofia Mattsson till SVT Sport.

Mattsson blev mamma hösten 207 men var tillbaka och tävlade redan i början av 2018. Nu är det stora målet OS i Tokyo 2020.

– Jag var tillbaka till tävlandet förra året och nu har jag fått några matcher i kroppen. Nu är huvudmålet Tokyo, säger Mattsson och fortsätter:

– Det här är första tävlingen för säsongen men det känns bra och kroppen har svarat bra på träningen. Det är klart att det är ett bra kvitto att starta så hät.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.