Brwa Nouri tvingades av planet när Östersund skulle flyga iväg till Kalmar. Foto: BILDBYRÅN

Östersunds kapten Nouri träder fram: ”Jag gjorde fel”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds stjärna och lagkapten Brwa Nouri träder fram efter att ha blivit utkastad från planet på Bromma flygplats, när Östersunds FK var på väg till Kalmar. Enligt flygbolaget ska Nouri ha uppträtt hotfullt när han inte följde säkerhetsföreskrifterna.

SVT Sport har nått Nouri per telefon, och han hänvisar till ett pressmeddelande:

– Det var inte bra såklart. Jag gjorde ett fel som jag aldrig kunde tro skulle få sådana konsekvenser, och jag ber om ursäkt för det här, säger Nouri till Östersunds webbsida.

”Bad mig lämna planet”

Så här säger Brwa Nouri själv om händelsen på Bromma flygplats.

– Flygvärdinnan gick förbi och frågade om jag hade flygplansläge eftersom jag höll på med telefonen. Hon sa att hon ville se telefonen så verkligen flygplansläget var på. Jag sa att jag redan ärligt berättat att flygplansläget var på. Då gick hon, berättar Nouri.

När hon kom tillbaka hade hon piloten med sig.

– De bad mig lämna planet och jag skulle inte få åka med. Det kändes orimligt. Men jag hade ju givetvis gjort fel. Jag skulle ha visat flygplansläget om jag hade förstått konsekvenserna, säger Brwa Nouri.

Ångerfull över agerandet

Om att han enligt flygvärdinnan skulle ha uppträtt hotfullt säger han:

– Om hon anser att det var hotfullt att jag inte ville bevisa att mitt flygplansläge var på, som jag redan sagt var på, är jag ledsen för det.

Nouri är ångerfull över sitt agerande.

– Oerhört tråkigt att det skulle bli så här. Hur jag än uppfattade situationen så gjorde jag ju fel. Jag vill som sagt be flygvärdinnan om ursäkt och även medpassagerarna, flygbolaget och min klubb.

Östersund FK:s ordförande Daniel Kindberg har också fördömt Brwa Nouris agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.